New York täydessä valmiudessa iranilaiskenraalin Soleimanin murhan takia

Pentagonin selvityksen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli antanut käskyn murhata Iranin Quds-joukkojen Iran’s Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) johtajan Kenraalimajuri Qassem Soleimanin. Quds-joukot olivat keskeisesti mukana kukistamassa Daeshia (ISIS-Kalifaattia) Irakissa ja Syyriassa.

Murha tapahtui Irakissa Bagdadin kansainvälisellä lentokentällä. Iskussa kuoli myös Irakin hallitusta tukevien joukkojen Popular Mobilization Units (PMU) varakomentaja Abu Mahdi alMuhandis.

New Yorkin pormestari Bill de Blasio, on sitä mieltä, että Yhdysvallat ja Iran ovat nyt sodassa keskenään, kertoo PressTV. Kaupungissa on nostettu valmiutta peläten Iranin kostoiskua. Myös Los Angelesissa, Washingtonissa ja muissa suurissa kaupungeissa Yhdysvalloissa on valmiutta nostettu kostoiskun pelossa.

Iranilainen Kenraalimajuri Qassem Soleimani oli maailmanlaajuisesti tunnettu puolustusstrategi, joka oli keskeisessä asemassa terrorisminvastaisissa operaatioissa joiden avulla Daeshterroristijärjestö kukistettiin Irakissa ja Syyriassa. Yhdysvaltain murhaiskua on paheksuttu ympäri maailman ja se aiheuttanut myös raivoisia julkisia mielenosoituksia.

Iran on jo varoittanut Yhdysvaltoja kostavansa Quds-joukkojensa johtajan kuoleman.

Herää kysymys, että mistä ihmeestä todellisuudessa mahtaa olla kyse? ISIS:in Kalifaatin terroristeja tuntuu olleen kukistamassa lukuisien eri paikallisten joukkojen lisäksi puoli muuta maailmaa. Miksi yhtäkkiä piti mennä murhauttamaan yhden mukana olleen osapuolen johtaja?

PressTV