Koronavirus riistäytymässä hallinnasta – Pandemian vaara on lähellä

Tilanne Italiassa ja Iranissa näyttä huonolta. Uusia tapauksia on ilmennyt myös Kuwaitissa, Afganistanissa ja Bahrainissa. Lukuisat asiantuntijat ovat ilmaiseen huolensa asiasta.

Tällä hetkellä pahimmat hotspotit pandemialle muhivat Italiassa ja Iranissa. Italiassa tartunnan alkulähdettä ei ole pystytty selvittämään ja virus itsessään tarttuu erittäin helposti. Lisäksi Italiassa on paikoin viruksen tunnistamisessa käytetyt testisarjat päässeet loppumaan.

Iranissa virus on vasta leviämässä, mutta jo nyt on selvää minkälaiset haasteet iranilaisilla on edessä. Siellä on juuri pidetty parlamenttivaalit ja on mahdollista, että tämän yhteydessä tartuntoja on päässyt tulemaan paljon. Lisäksi Iranista lähteneitä matkustajia ei ollut ilmeisesti testattu lentokentillä vastoin ohjeistuksia. Iranista matkustaneiden joukosta on virus levinnyt Kuwaitin lisäksi ainakin Kandaan, Bahrainiin, Arabiemiirikuntiin ja Libanoniin.

Huolestuttavaa Iranin osalta on myös, että siellä tartunnan saaneiden joukossa kuolleisuus on korkeimmalla kuin muualla mukaan lukien Kiina ja Etelä-Korea missä tauti on paljon laajemmalle levinnyt.

Lisäksi väläytellään, että Iranin epidemian osalta viruksen alkulähteet olisivat laittomasti maahan pyrkineissä kiinalaisten, pakistanilaisten ja afganistanilaisten joukossa Iranissa.

AP
Worldometers

Il Fatto Quotidiano