Koronavirus epidemia laajenee – Italiassa armeija kaduilla

Kiinassa on eilisestä todettu 652 uutta tapausta. Uusia kouluonuhreja on 98. Koronavirukseen kuolleita on yhteensä nyt 2443 ja kokonaismäärä tartunnan saaneista on tällä hetkellä Kiinassa 76.940. Lisäksi uusia epidemioita on nousussa Etelä-Koreassa, Japanissa, Iranissa ja Italiassa. Muualla maailmassa missä tartuntatapauksia tällä hetkellä esiintyy ovat määrät edelleen maltilliset, eikä leviämistä ainakaan vielä ole havaittavissa.

Italiassa tilanne alkaa olemaan erittäin kriittinen. Armeija ja poliisi on määrätty kaduille varmistamaan tautipesäkkeiden ympärille läpipääsemättön karanteeni. Kriittisiksi luokiteltuja alueita ja kaupunkeja on Italiassa tällä hetkellä 11. Liikkuminen näiden välillä vaatii erikoisluvan ja karanteeniin rikkojat tiesululla voivat saada jopa 3:n kuukauden vankeustuomion. Eli nyt on leikki kaukana Italiassa ja laajemman epidemian uhka aivan ilmeinen.

Italiassa on tultu siihen tulokseen, että siellä tehtiin vakava virhe kun Kiinasta saapuvia matkustajia ei laitettu alunperin karanteeniin. Italiassa on havaittu, että ensimmäiseksi taudinkantajaksi Italiassa luultu henkilö ei ollutkaan saanut koronavirus tartuntaa, vaan oireili muista syistä. Nyt Italian terveysviranomaisilta meni pakka täysin uusiksi koittaa kartoittaa uudestaan tartuntareittejä, eikä tilanne tästä syystä ole siellä tällä hetkellä juuri kenenkään hallinnassa.

Pari seuraavaa viikkoa tulee Italiassa osoittamaan suunnan; onko tilanne enää hallinnassa vai ei?

Etelä-Korean presidentti Moon Jaein on kohottanut maansa valmiustason maksimiin turvatakseen siellä tilanteen hallinan. Hallitus on nyt valtuutettu tarvittaessa sulkemaan kaupungit ja estämään matkustamisen ihmisiltä. Sielläkin seuraavat lähipäivät ovat kriittisimmät ja tulevat osoittamaan suunnan tilanteiden kehittymisestä taudin leviämisen pysäyttämisen osalta.

Worldometers