Koronavirus epidemia Italiassa

Italiassa on tällä hetkellä 56 vahvistettua koronavirus tapausta, joista kolme on jo johtanut kuolemaan. Satoja ihmisiä odottaa Lombardiassa testituloksia mahdollisesta tartunnasta ja ja 10 kaupungin aluella 50.000 ihmistä on asetetettu ennaltaestävään vapaaehtoiseen karanteeniin.

Tartuntatapaukset ovat yli kaksinkertaistaneet vuorokaudessa. Uusia tartuntatapauksia on 35. Virustartunnasta täysin toipuneita Italiassa on tällä hetkellä 2 henkilöä ja 16 on kriittisessä tilassa.

Turinissa, joka on vilkas kauppa- ja kulttuurikaupunki Pohjois-Italiassa lähellä Ranskan rajaa on todettu 1 uusi tapaus. Turinin sairaustapaus oli osallistunut juoksukilpailuun Portofinossa Liguriassa 2. helmikuuta. Hän oli ollut siellä kontaktissa potilaan kanssa, joka on kotoisin Codongon kaupungista, Lodin provinssissa Lombardiassa Pohjois-Italiassa. Portofino, jossa kisat oli järjestetty on pieni kalastajakaupunki ja suosittu lomakohde Italian Rivieralla. Kaupunki sijaitsee Pohjois-Italiassa.

Friuli Venezia Giulia maakunta on julistanut hätätilan. Alue rajautuu Sloveniaa ja Itävaltaan, sekä Italian sisällä Veneton maakuntaan. Friuli Venezia Giulia sijaitsee koillisessa pohjoisimmassa osassa Italiaa.

Veneton maakunnissa kaikki yliopistot ovat suljettuina. Kaikki Milanon julkiset tuomioistuimet suljetaan maanantaina. Milano sijaitsee Pohjois-Italiassa ja on maan taloudellinen keskus, sekä Italian pörssin kotikaupunki. Milano on myös yksi maailman muodin keskuksista.

Tartunnan saaneiden joukossa Italiassa on myös lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa. Virus tarttuu helposti ja vapaaehtoinen karanteeni on todettu tarpeelliseksi. Siksi ollaan nyt 10:ssä kaupungissa Italiassa sulkemassa kouluja, työpaikkoja, kunnallisia ja yksityisiä toimistoja, 3 juna-asemaa, kahviloita ja julkaisia paikkoja.

Karanteeneja pidetään erittäin tarpeellisina, jotta estetään ihmisten kontakti toisiin, koska virus tarttuu erittäin tehokkaasti lähietäisyydeltä. Taudin levimissuhde tällä hetkellä on 1 tartunnan saanut tartuttaa viruksen 2-3 henkilöön. Itämisaika 2-14 vrk. Kuolleisuus 2% ja viruksen levinneisyys maailmalla tällä hetkellä on 32:een maahan.

Worldometers