Al Holin leirin lapset

UNICEF on pistänyt pystyyn Al Holin leirillä tähän mennessä kolme opetuskeskusta. He ovat saanet hankkeeseen apua ja rahoitusta mm. Kanadasta. Opetuksen piirissä on tällä hetkellä 5.500 lasta.

Vuoden 2018 lopusta alkaen on Al Holin leirille saapunut yli 64.000 ihmistä ja leirin kokonaisväkimäärä ylittää jo 73.000 henkeä, joista kaikki elävät erittäin hankalissa oloissa. Suurin osa leirillä olevista yli 23.000 tuhannesta on käynyt joko hyvin vähän koulua tai ei ollenkaan. UNICEF suunnittelee perustavansa vielä neljä koulutuskeskusta leirille, jollain opetus kattaisi yli 13.000 lapsen opetustarpeet. Silti moni jää vielä vaille opetusta. UNICEF:in tarjoama opetus tuo lapsille myös tietynlaista järjestystä ja normaalin arjen tuntua heidän elämäänsä.

Humanitääristä apua tarvittaisiin varmaan kipeästi lisää alueelle, jotta loputkin lapset pääsisivät opetuksen piiriin ja saisivat muutenkin paremmat olot. Kurdihallinto ei varmaan kuitenkaan hetkessä saa selvitettyä ketkä leirillä olevista olivat osallisina terroristien tekemiin sotarikoksiin ja rikoksiin ihmisyyttä vastaan Syyriassa, Irakissa ja Kurdien itsehallinnonalueella.

Kansanmurha, kidutus, orjuuttaminen, raiskaukset ja muu väkivalta ja hirmuteot ovat hirvittävimpiä rikoksia mitä ihmiset voivat tehdä toisille.