Voiko punavihreän kuplan sisällä elävät päättäjät enää enempi kyykyttää omaa kansaa?!

Uudellamaalla lyötiin rajat kiinni. Oma kansa ei saa enää vapaasti liikkua oman maansa rajojen sisällä. Tällä on tarkoitus suojata Suomen terveydenhoidon kapasiteetin riittävyyttä muualla Suomessa koronoepidemian tartunnan uhrien hoidon saannin varmistamiseksi.

Suomesta saa kuitenkin edelleen hakea turvapaikka. Suomeen halutaan myös edelleen ulkomaalaista työvoimaa peltotöihin nyt kevääksi. Nämä kaikki ihmiset tulevat myös jonkin asteisilta epidemia-alueilta. Kas kun nämä turvapaikanhakijat ja kausityöntekijöitä eivät muka kuormita sitä muun Suomen heikkoa terveydenhoitokapaisteettia?!

Saksa on jo laittanut rajat kiinni myös turvapaikanhakijoilta tartunnan leviämisen estämiseksi, koska ymmärsivät sen huutavan vääryyden omaa kansaa kohtaan.

Suomessa sitä vastoin se välittäminen taitaa olla edelleen yhtä valikoivaa kuin tähänkin asti.

Hallituksen viisikko sirkuttaa kukin vuorollansa medioiden edessä kameroille, että miten yhdessä sitten tullaan selviytymään tulevasta talouden notkahduksesta.

Tuolla valitulla kyykyttämispolitiikkalla voi vaan olla ihan hiukka haastavaa saada porukka puhaltamaan yhteen ja samaan hiileen. Maassa kun on jo huomattava määrä puhaltamassa sellaiseen hiileen, joka asettaa oman kansan hyvinvoinnin kaiken muun edelle. Voi punavihreä viisikko kohta huomata puhaltelevansa aika pienellä porukalla sinne jonnekin toiseen hiileen.

Niin ne ajat muuttu, kun globalisaatio otti ja tuli tiensä päähän. Ne valtiot, jotka nopeiten ymmärtävät tämän nousevat tulevan laman jälkeen tuhkasta nopeiten ja voittajina jaloilleen. Vanhat mallit eivät enää tule toimimaan, koska maailmalta puhaltaa jo uudet tuulet. Sen näkevät jo lukuisat ihmiset ympäri maailman.

Niitä uusia lempeitä tuulia odotellessa heittelemme hyvästejä koronakriisin siivittämänä punavihreälle kuplalle.