Vappupäivä sujunut historiallisen rauhallisesti koko maassa

Poliisihallitus: Poliisilaitoksilta saatujen tietojen mukaan vappupäivä on sujunut historiallisen rauhallisissa merkeissä koko Suomessa.

Julkisilla paikoilla on ollut poikkeuksellisen vähän ihmisiä liikkeellä ja pääsääntöisesti pienissä ryhmissä. Minkään poliisilaitoksen alueella ei ole tähän mennessä havaittu poikkeusoloissa kiellettyjä yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia. Myös ravintolat ovat noudattaneet rajoituksia.

Poliisi on yksittäisissä tapauksissa puuttunut oleskeluun yleisillä paikoilla neuvoin ja kehotuksin. Vain muutamaan kokoontumiseen on puututtu järjestyslakiperusteisesti.

”Hälytystehtävien määrä on ollut saamiemme tietojen perusteella todella alhainen verrattuna viime vuoteen. Vapuksi hälytystehtävien määrä on matala. Hälytykset ovat painottuneet poikkeuksellisesti koteihin ja olleet pääosin meteli- ja häiriötehtäviä”, sanoo poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta.

Viranomaisten kehotusta viettää vappua kotioloissa sekä poikkeustilaan liittyviä rajoituksia on noudatettu esimerkillisesti sekä vappuaattona että vappupäivänä.

”Tämä vappu pääsi jopa yllättämään rauhallisuudellaan. On hienoa huomata, että ihmiset ovat sisäistäneet suositukset ja noudattavat niitä. Iso kiitos vastuullisesta toiminnasta kaikille suomalaisille”, Järvenpää sanoo.

Tämä tiedote perustuu poliisilaitosten havaintoihin perjantailta 1.5. kello 8-16. Tutustu myös vappuaaton sekä vappuaamun valtakunnallisiin tiedotteisiin.

Poliisi