Unohtiko hallitus kertoa tehostaneensa pakkopalautuksia? – Persut enää hetken ainoina maahanmuuttovastaisina ”pahiksina”?

Iltalehti uutisoi hiljattain, että hallitusohjelmaan tehdyt kirjaukset tehostamistoimista laittomasti maassa olevin henkilöiden poistamiseksi Suomesta on toteutunut oikein hienosti.

Kansanedustaja Mikko Kärnä kertoi Iltalehdelle, että näistä tehostamistoimista on aikanaan sovittu yhdessä jo hallitusneuvotteluissa. Samalla hän toteaa, että Vihreät eivät jostain syystä ole isommin asiaa julkisuudessa mainostaneet.

Ei kyllä äkkiseltään tule mieleen, että hallituksesta kukaan ylipäätään olisi tästä isommin julkisuudessa hehkuttanut. Perussuomalaisten julkinen nälviminen maahanmuuttovastaisten mielipiteiden takia on sen sijaan ollut sitäkin näkyvämmin jatkuvasti julkisuudessa.

Onhan se näppärää, että on joku ”julkipahis”-porukka, jota vasten peilata itseään ja paistatella korupuhein ihmisoikeuksista ja hädänalaisista sieltä jostain korkealta hyve-ihmisten jalustalta. Samalla kaikki nämä hyve-ihmiset viestivät monenlaisille onneonkijoille, että ns. turvapaikkan nimikkeellä on edelleen mahdollista yrittää keplotella itselleen loppuelämän ylläpito Suomessa.

Maahan saapuneet turvapaikanhakijat eivät ymmärrä tätä taustalla vellovaa poliittista peliä. Heille voi olla varsin karvas pala huomata jonain päivänä, että poliittiset pelurit sekä Suomessa, että Euroopassa tulivat antaneeksi heille lähinnä tukun katteetomia lupauksia kaikilla upealta kuullostaneilla ”mainospuheillaan”.

Yhtäkään kansakuntaa kun ei vaan voi velvoittaa koko muun maailman kansalaisten elättämiseksi. Niinhän tässä siirtolaisiksi ryhtyville kuitenkin ikäänkuin annetaan ymmärtää, että turvapaikkaa pyytämällä tämä hoituu siellä Hölm.., eikun Suomessa.

Nykyinen vallassa oleva poliittinen tahtotila asian ratkaisemiseksi toimii turvapaikanhakijoiden kannalta vähän niinkuin lottovoiton ja venäläisen ruletin yhdistelmänä: – Jos et huku Välimereen, saat mahdollisuuden yrittää. Loppu onkin sitten tuurista kiinni.