Suomenlahden merivartioston viikko 18: Valvontaa jatkettiin poikkeusolojen rajoitusten jatkuessa – tehtäviä riitti sekä merellä että maalla

Merialueen pelastus- ja avustustapahtumien kasvu jatkui poikkeusoloista huolimatta. Suomenlahden merivartiostolla oli viime viikon aikana yhteensä 24 merellistä pelastus- ja avustustapahtumaa, joista hätätilanteita oli neljä. Yhdessä tapauksista tyhjillään ajelehtinut vene aiheutti etsinnät. Veneen omistaja tavoitettiin myöhemmin kotoaan hyvissä voimissa. Merivartiosto muistuttaa, että veneiden kiinnityksistä on syytä huolehtia.

Asiakirjaväärennyksiä havaitaan edelleen matkustajavolyymien huomattavasta laskusta huolimatta. Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö aloitti viikolla 18 kaksi uutta esitutkintaa koskien väärennyksen yritystä ja väärennystä. Yhdessä tapauksista maahan saapuvassa liikenteessä rekkakuski esitti Rajavartiolaitoksen partiolle väärennetyn Latvian oleskelulupakortin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla käännytettiin viime viikolla yhteensä kymmenen henkilöä ja Helsingin satamassa 13. Pääasiallisena syynä käännytyksille oli uhka Suomen kansanterveydelle.

Suomenlahden merivartioston yksiköt osallistuivat viikon 18 aikana Helsingin edustalla kahteen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitoon liittyneeseen tehtävään, sekä kolmeen lääkintätoimen- ja kahteen pelastustoimen tehtävään.

Rajavartiolaitos