Olemme menossa kohti globaalia systeemistä finanssikriisiä

Julkisuudenkipeät typerykset, eli nk. asiantuntijat ovat antaumuksella ruotineet julkisuudessa viime aikoina tasavallan presidentin Sauli Niinistön julkituloja monenlaisin version presidentin mukamas valtaoikeuksien ylittämisestä. Kuitenkin unohtaen, että henkilö joka itse tuntee keskuspankkimaailman on mitä parahin asiantuntija lausumaan julki huolen rahasta, jota luodaan tyhjästä yhä kiihtyvään tahtiin.

Koska, kun rahamaailman korttitalo romahtaa, ja se tulee romahtamaan, niin silloin sen seuraukset ovat mitä suurimmassa määrin myös ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskiössä. – Nyt jo ”nyyhkytetään” Yhdysvaltojen ja Kiinan kiristyneistä väleistä.

Syömäpuikoistako kuvitellaan kärhämän johtuvan…?

Kauppasota, tullimuurit, sotilaallinen uhittelu puolin ja toisin. – Ja tämäkö ei kuulu muka presidentin tontille?! Tuskin pikkuasioista moisiin ryhdytään. Kuitenkin tiedetään myös miten velkaantuneita molemmat valtiot todellisuudessa ovat.

Talouskasvu ei millään muotoa kuvaa valtion talouden velan osuutta siinä mittarissa missä puhutaan bkt:stä. Päinvastoin, pitkään jatkuneet julkiset vinkumiset sijoittajien kiinnostuksen puutteesta sinne, tänne ja tonne, kertoo lähinnä siitä, että jopa korppikotkatahastojen hoitajatkin tietävät pysyä kaukana. Koska tarpeeksi pitkään , kun velkarahalla ”luodaan” talouskasvua käy niinkuin aikanaan Kreikalle ja nyt Italialle EU:ssa; loppuu rahat – ja silloin uhkaa euro kaatua. Ja tämän takia keksitään taas joku emävaleselitys, että miksi pitäis ”elvyttää” tai jotain muuta diibadaabaa.

Covid19 pysäytti keväällä hetkeksi taloudet globaalisti, koska sairaanhoitoa ei ollut mitoitettu aiemmista varoituksista huolimatta mahdollisen pandemian varalle, joka tulisi vaatimaan sairaanhoitoa ja tehohoitoa.

Pitkään jatkunut ”toimintojen tehostaminen” = leikkauspolitiikka valtion taholta oli syy siihen, että liikkumavaraa ja kapasiteettia ei löytynyt reagoida nopeaan muuttuvaan tilanteeseen terveydenhoidon saralla. Tästä jopa WHO varoitteli länsimaita lopputalvesta, kun vasta Italiassa tilanne alkoi näyttää pahalta. Viesti sieltä oli silloin, että hoitopaikat on jo normiolohin nähden maksimoitu käyttöön. – Olisihan se tottakai näyttänytkin äärimmäisen härskiltä poliittisesti todeta, että mennään ilman rajoituksia, koska globaalit kauppaketjut ja matkustaminen menee taloudessa kaiken muun edelle. – Mutta, sorry nyt vaan, kun sairaalat ovat kaikki täynnä hengityskoneita myöten.

Covid19-tauti sinällään tuskin desimoisi maapallon väkilukua yhtään enemmpää kuin mitä suhteessa muut pahat kulkutaudit ihmiskunnan menneisyydessä ovat tehneet.

Se, minkä Covid19-tauti kuitenkin teki oli, että se nosti ihan eri tavalla kaikkien maailman ihmisten nähtäväksi sen hirvittävän moraalikadon, joka ohjaa valtiojohtajia yleisesti ympäri maailman aatteesta riippumatta. – Koska kaikki ovat velkaa jollekin ja jonnekin.

Ja nyt tätä moraalikatoa yhä halutaan edistää kaikenmaailman koronatukiaisten myötä.

Jonain päivänä se kamelin selkä katkeaa, ja huolimatta siitä kuinka vimmatusti sitä tyhjästä rahaa luovaa enter-nappulaa keskuspankit ympäri maailman yrittävät painaa, tulee tämä talouden korttitalo romahtamaan. Siitähän meidän presidenttimme yrittää meitä kovasti varoittaa. – On selvästi huolissaan kansakuntamme tulevaisuudesta.

Korona ainoastaan paljasti koko nykyisen globaalin finanssijärjestelmän ylikuumenemisen jo pidemmältä ajalta olematta mitenkään syy EU:n heikentyneeseen asemaan taloudellisesti.

Siitä heikentyneestä talouden asemasta ovat pitäneet jo pidemmän aikaa huolen EU:n komissio ja EKP nollakorkopolitiikallaan. – Kannattaisi pysähtyä miettimään ja kysyä, että kuka rikastuu määrättömästi päivänä jona EKP korottaa ne nyt niin houkuttelevan alhaiset korkonsa pilviin, ja kuinka käy velallisten valtioiden siinä vaiheessa?

Sitäpaitsi..

Vaikka EKP talouden romahduksen alkaessa koittaisi tehdä minkälaisia voltteja ja vääntöjä tahansa EU:n yhteisen talousalueen pelastamiseksi, niin seinä tulee tulemaan siitä huolimatta vastaan nopeammin kuin kukaan ehtii sanoa kissa. – Velkoja ei tulla saamaan anteeksi koskaan, koska finanssialalla on vallinnut jo pitkään hyvin laaja ristiinomistus monenlaisista sijoituksista/velkakrijoista. -Ja joku haluaa aina tienata. Markkinoiden laki.

Toki velat voi jättää maksamatta, mutta siinä kohtaa loppuu myös lainansaanti markkinoilta ja kauppaa tullaankin siinä tapauksessa käymään puhtaasti tavaranvaihdon merkeissä. Tarkoittaen, että vienti vetää tasan niihin paikkoihin mistä Suomelle on tuliaisina käyttökelpoista hyödykettä paluukuormassa tuotavissa.

Suomi saa vielä toistaiseksi lainaa hyvän maineensa ansiosta vapailta markkinoilta. Mutta kuinka kauan, jos suunta on se, että lähdetään rahoittamaan Etelä-Euroopan pohjatonta kitaa lainamarkkinoilla?