Nyt järki käteen! – Eihän vähävaraisten ruoka-apua voi lopettaa?

Useat ruoka-apua jakavat järjestöt ovat kertoneet, että hallituksen linjaukset poikkeusolojen takia estävät ruoka-avun jakamisen köyhille ihmisille. Sitä perustellaan yli 10 ihmisen kokoontumiskiellolla, kun jonossa saattaa seistä useampi sata ihmistä.

Onhan ruokakaupoissakin kerralla enemmän kuin 10 ihmistä kerrallaan asiakkaina, eikä ostoksilla käymistä ole rajoitettu. Muualla maailmassa missä koronavirus on jo aiheuttanut karanteenitoimenpiteitä on ollut kuvamateriaalia somessa ja uutista ihmisistä ulkona jonottamassa kauppoihin selkeällä turvavälillä. Jokin vastaava voisi ehkä toimia täällä myös?

Tilanteeseen on reagoitu annettujen ohjeiden mukaan. Nyt olisi hyvä viestiä valtion johdolle, että miettivät miten nämä köyhät ruoka-avun tarpeessa olevat ihmiset pidetään ruoan syrjässä kiinni ja ohjeistaisivat siitä pikaisesti myös.

Kaikki viranomaiset ovat varmaankin hyvin kiireisiä tällä hetkellä, koska on paljon mietittäviä ja huomioitavia asioita. Toivotaan kuitenkin, että tähän löydetään pikaisesti toimiva ratkaisu.

Karjalainen