Mitä tapahtui koronan kokoontumisrajoituksille? – Helsingissä osoittamassa mieltään yli 3000 ihmistä

Mihin unohtui kansallinen terveysuhka ja varovainen yhteiskunnan avaaminen, että koronavirus ei lähtisi heti voimalla leviämään? Onko rasismin vastustaminen niin tärkeää yli 3000 ihmisen voimin, että halutaan riskeerata koko talven karanteenit ja kaikki tällaisen ylisuuren poliittisen protestien järjestämiseksi ja sallimiseksi? Kuka ottaa vastuun kaikista mahdollisista seurauksista? Koronan kuitenkin tiedetään tappavan.

Helsingin Senaatintorilla on tällä hetkellä yli 3000 ihmistä protestoimassa Yhdysvalloissa tapahtunutta väkivallantekoa, jossa poliisi ilmeisesti aiheutti yhden henkilön kuoleman pidätystilanteessa. Henkilö oli tummaihoinen ja tapausta pidettiin siellä rasistisena ja tapaus politisoitu välittömästi massiivisiksi väkivaltaisiksi protestiksi.

Helsingissä on katsottu tarpeelliseksi antaa lupa kokoontua julkisesti vastustamaan rasismia tukimielenosoituksena tälle Yhdysvalloissa sattuneelle tapahtumalle huomattavan suurella joukolla Helsingin keskustaan Senaatintorille, vaikka kokoontumisrajoitus on vasta pari päivää sitten nostettu 50:en.

Seuraavaksi päästäänkin sitten jännittämään joudutaanko Juhannuksen jälkeen taas sulkemaan ravintolat, tiukentamaan liikkumista ja jatkamaan etätöitä, jne.

Mahtaa ravintolayrittäjät ”taputtaa innoissaan” tälle mahdolliselle tulevalle käänteelle.

Kuinkakohan monen kymmenen miljardin tukipakettia tarvitaan elvyttämään vähän lisää kaikkia tämän hölmöilyn mahdollisista seurauksista?

Iltalehti

Ilta-Sanomat