Juhli joulua joutumatta julkisuuteen ja vietä vuodenvaihde viranomaisia välttäen

Joulu on rauhoittumisen aikaa. Pidämmehän toki huolta läheisistämme, itsestämme sekä naapureistamme, ja etenkin yksinäisistä henkilöistä myös jouluna. Toivomme kuitenkin, ettei meidän tarvitsisi olla osa kotien joulunviettoa.

Joulun ja vuoden vaihteen pyhinä normaalit palveluaikamme eivät välttämättä pidä paikkansa. Teemme kuitenkin myös pyhinä tiivistä yhteistyötä.

LänsiUudenmaan poliisilaitos palvelee normaalisti poliisia vaativissa tehtävissä.
Hätänumero on 112.

Asiakas- ja lupapalveluiden osalta aukioloaikamme löytyvät verkkosivuiltamme.

Vietämmehän joulua hyvällä mielellä, hyviä käytöstapoja ja toisia kunnioittaen.

Muistetaan joulurauha myös liikenteessä. Varataan tarpeeksi aikaa paikasta toiseen siirtymiseen, huomioidaan kelin mukaiset varusteet, tilannenopeudet ja ajokunto sekä muistetaan joulurauha myös liikenteessä.

Ei jätetä toista pulaan ja autetaan kaveria hädässä.

Annetaan toisillemme aikaa, kysytään mitä kuuluu ja jutellaan mieltä painavista asioista.

LänsiUudenmaan pelastuslaitos on joulunpyhinäkin jatkuvassa hälytysvalmiudessa. Hätänumero kiireellisissä henkeä tai omaisuutta uhkaavissa tilanteissa on 112.

Päivystävä palotarkastajamme palvelee 23.12 ja 27.12 klo 9.00-11.30,
p. (09) 8162 6815. Hän vastaa mm. palotarkastuksiin, lupa-asioihin, nuohoukseen, pelastussuunnitelmiin ja muuhun onnettomuuksien ehkäisyyn liittyviin kysymyksiin.

Muissa kiireettömissä kysymyksissä voit olla yhteydessä pelastuslaitoksen asiakaspalveluun 09 8162 8699.

Toivomme valppautta jouluvalmisteluissa ja etenkin ruoanvalmistuksessa sekä kynttilöiden ja ulkotulien kanssa. Pelastuslaitos toivottaa kaikille turvallista ja rauhallista joulunaikaa. Pidetään huolta toisistamme.

Päivystysapu 116 117 palvelee ympäri vuorokauden Soita maksuttomaan numeroon 116 117 ennen kuin hakeudut päivystyspoliklinikalle. Päivystysavusta voit myös kysyä neuvoja äkillisiin terveysongelmiin, kun oma terveysasemasi on suljettu.

LänsiUudenmaan sosiaalija kriisipäivystys palvelee ympäri vuorokauden, p. 09 816 42439. Sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa, kun olet huolissasi lapsen, vanhuksen tai perheen tilanteesta. Saat myös kriisiapua äkillissä järkyttävissä tilanteissa, esimerkiksi läheisen kuoleman, väkivaltatilanteen tai onnettomuuden jälkeen.

Turvakoti Pellas Espoossa on avoinna ympäri vuorokauden, p. 040 457 3840

Annathan läheisillesi turvallisen, sopuisan, kiireettömän ja raittiin joulun!

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos
Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos
Espoon kaupunki

Yhteistiedote joulun ja vuodenvaihteen aikaan