Ilmastonmuutos, Australian maastopalot ja Ranskan vallankumous

Australiassa on jo useamman kuukauden riehunut keskimääräistä kovemmat maastopalot, jotka ovat tyypillisiä kuuman ja kuivan kauden aikana. Palojen sammutustöitä on tänä vuonna haitannut poliitikkojen typerät päätökset kieltää turva-raivaukset, sekä poliitikkojen typerät kuvitelmat, että brankkarit eivät muka tarvitsisi kunnollisia resursseja työhönsä.

Palojen syttymissyyt ovat olleet ne perinteiset pyromaanit ja vahongossa karanneet tulet maastossa. Jokunen satunnainen salamanisku on saattanut mahtua joukkoon. Näillä maastopaloilla ei ole mitään tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa. Näissä on kyse pelkästään ahneudesta ja typeryydestä, sekä ilkivallasta.

Poliitikot ovat siellä lähinnä keskittyneet lupailemaan kaikenlaista poliittisten irtopisteuden toivossa tekemättä asioille todellisuudessa yhtään mitään. Ovat väittäneet jopa, että vuokrakalustolla pitää pärjätä. Tämän lisäksi ovat enempi vissiin keskittyneet tappelemaan keskenään haukkumalla antaumuksella kilpailevia puolueita.

Kuulostaako jotenkin tutulta?

Suomessa on hiljattain huudeltu julkisuudessa uusia päättömyyksiä Australian maastopaloista ainakin muutaman hallituksen ministerin suulla.

Vääränlainen metsän/maastonhoito ja riittämätön sammutuskalusto ovat kuitenkin ne todelliset syyt, jonka takia maastopalot pääsivät Australiassa niin pahaksi. Nämä ministerit sitävastoin näkyvät intoutuneet rummuttamaan vastalääkkeeksi tähän sitä heidän hallitusohjelmaan kirjattua hiilineutraalitutta, että saavat sitten pelastaa maailman massiivisilla veronkorotuksilla. Tällä tuhotaan Suomen talous. Tällä ei saa tehtyä ensimmäistäkään todellista ilmastotekoa. Ja näitäkin tarvitsisi tehdä täällä Suomessa.

Esimerkkejä siitä mitä ilmastonmuutos konkreettisesti voi saada aikaiseksi on mm. nälänhätää, kulkutauteja ja kansannousuja. Tästä käy esimerkkinä esimerksi 1700-luvun lopun Eurooppa. Suomessa koettiin pahimmat katovuodet koskaan. Kansaa kuoli nälkään ihan järkyttävät määrät. Ranskassa rahvaalta meni melkein 90% palkasta pelkkään leipään, kun herrat elleivät herroiksi kuninkaiden saleissa. Siinä kävikin sitten niinkuin kävi. Nälkäiset massat saivat tarpeekseen ja tappoivat riistäjänsä. Se olikin Ranskan kuninkaallisten ajan loppu ja valtaan tuli toinen porukka.

Nyt kun Suomessa on ollut poikkeuksellisen leuto ja kostea talvi, on lukuisat ihmiset kiinnittäneet huomioita outoon ja hälyyttävään asiaan: Peruna itää varastossa kesken säilytyskauden. Siinä voi olla vaarana, että peruna mätänee varastoon ennen kevättä.

Tämä asia on suoraa seurausta ilmastonmuutoksesta ja tähän tulee kyetä reagoimaan heti, koska leutoja ja kosteita talvia voi olla luvassa lisää. Kyseiset haasteet eivät ratkea hallituksen ilmasto-ohjelmalla, jossa korotetaan veroja ja mätetään suuret rahavuoret Afrikkaan kehitysavun nimissä. (Näistäkin tiedetään lisäksi, että enin osaa tuppaa menemään korruptioon siellä paikan päällä.)

Viljelijät varmaankin tarvitsisivat tukea ja ongelmaa sietäisi muutenkin tukia tarkemmin maamme ruokahuollon varmistamiseksi. Rahat ja tekeminen tulee kohdistaa tämän kaltaisiin asioihin ilmastonmuutoksen erilaisten haittojen ennakoimiseksi. Lisäksi tulee löytää toimivat ratkaisut, joilla niistä selvitään täällä Suomessa. Ja päinvastoin kuin mitä nuo viherkommarit tuolla hallituksessa kuvittelevat: Me emme ole vastuussa muun maailman ongelmista. Jokainen valtio hoitaa itse omat asiansa kuntoon.

Perustuslaissa ei lue missään kohtaa, että puolet Suomen verovaroista tulee lahjoittaa muiden maiden kansoille.

Yle