Huomenta Suomi! – Tasavallan presidentti on hyvin vihainen

Osa kansalaisista käyttäytyvät edelleen hyvin itsekkäästi ja vastuuttomasti kuvitellessaan, että hallituksen ja terveysviranomaisten antamat koronaa koskevat neuvot ja suositukset olisivat turhia ja tuulesta temmattuja.

Italian pahoin runtelemilla epidemia-alueilla kuolema korjaa nyt myös hoitohenkilöstöä liukuhihnalta. Eilen kuoli 10 lääkäriä ja tämäkin on edessä Suomessa mikäli ei ymmärretä tilanteen vakavuutta.

Ilta-Sanomat haastatteli tasavallan presidentti Sauli Niinistöä, jossa presidentti totesi, että:

”Olen yrittänyt vakavasti varoittaa”.

Varoitus on näköjään mennyt koko alkuvuoden enemmän tai vähemmän kuuroille korville. Ihmiset eivät ole ottaneet tosissaan annettuja neuvoja ja ohjeita. Nyt eilen sitten otteet kovenivat ja presidentti sanoi haastattelussa myös, että hallituksen työkalupakista löytyy vielä paljon lisää työkaluja mikäli ihmiset eivät edelleenkään ymmärrä tilanteen vakavuutta.

Hän totesi lisäksi, että tasavallan presidentillä itselläänkin on omassa työkalupakissaan jotain mitä lyödä pöytään tiukan paikan tullen. Armeijan ylipäällikönä on hänellä mahdollisuus määrätä reservissä olevat asevelvolliset valmiuslain puitteissa tarvittaessa heti palvelukseen.

Hallituksen tähän astisiin toimiin taistelussa koronvirusta vastaan presidentti ei ota kantaa. Hän toteaa vain, että ”uudet jyrkemmät rajaustoimet kertovat Suomen siirtävän linjaansa kiistellystä laumaimmuniteetti-ajattelusta torjuntaan.”

Nyt tehdyistä uusista tiukennuksista Uudenmaan eristämisen osalta presidentti toteaa:

”– Sanon vain, että hyvä, että ollaan siirtymässä.”

Varmaan moni jakaa tämän näkemyksen tasavallan presidentin kanssa.

Kiinasta tuli myös kannustavat terveiset Suomelle.

Iltalehden haastattelema kiinalainen Yang Shuo sanoi:”– Pysykää kotona. Kotona pysytteleminen oikeasti auttaa. Lopulta ihmiset tulevat voittamaan tämän taudin.”