Hallitus vaihtoon – Kansalle valehdeltiin julkisesti

Viimepäivät on hallituksesta kovasti selitelty, että Uudenmaan liikkumisrajoitukset piti purkaa lakiteknisistä syistä. Että halutaan pitää kiinni oikeusvaltioperiaatteesta, tai jotain muuta vastaavaa selittelyä. Nyt joukko oikeusoppineita on kertonut Yle:lle, että ei pidä paikkansa. Vaihtoehtoja olisi ollut useita, jos hallituksella itsellään vaan olisi ollut haluja jatkaa rajoitusten voimassa pitämistä. Tässä oli sitten näköjään se hallituksen oikeusvaltioperiaatteista kiinni pitäminen todellisuudessa.

Nyt tehdyllä päätöksellä riskeerataan koko Suomen tilanne epidemian hoitamisen osalta ja edessä voi vielä olla jopa Italian katastrofin kaltainen kohtalo kansallemme. Yle:n haastattelemat professorit sanoivat, että Uudenmaan eristystä olisi voitu jatkaa ihan laillisesti, päinvastoin kuin mitä hallitus nyt julkisesti on asiasta väittänyt.

Rajoituksia ei vaan haluttu jatkaa. Motiiveja tälle päätökselle varmaan selvitellään vielä pitkään ja hartaasti. Muualla Suomessa tartuntaketjut ovat vielä tiedossa. Vain Uudellamaalla ne ilmeisesti eivät ole enää lapasessa. Kohta eivät ole lapasessa enää muuallakaan.

Yle